Omeleta s tvarohem a uzeným lososem
- 10 min
- 11 min
- Snadné
- 3 porce
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
Strana 36Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 533 kcal
- 33 g bílkovin
- 21 g tuků
- 49 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Červenou cibuli nakrájejte na menší měsíčky, následně ji vložte do misky, zalijte jablečným octem, odložte stranou a nechte zatím marinovat. Poté si najemno nasekejte pažitku.
Nyní si v misce společně rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.
Poté si nachystejte 3 servírovací talíře a nepřilnavou pánev (Ø 25 cm) a z připravené vaječné směsi postupně upečte celkem 3 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte ¹⁄₃ vaječné směsi (tedy přibližně 120 g) a opékejte 3 minuty na středním plameni.
Následně omeletu pomocí obracečky otočte a opékejte ještě 30 sekund.
Hotové omelety dávejte na připravené talíře.
Během pečení omelet si stranou v menší misce smíchejte tvaroh, nasekanou pažitku a sůl.
Upečené omelety pomažte pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí.
Na závěr omelety posypte výhonky ředkvičky, ke každé porci přidejte 1 plátek kvasového chleba a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc se nám líbil nápad s marinovanou cibulí.
Výborná snídaně která zasytí a ještě k tomu dobře chutná rozhodně jsem to nedělala naposledy 🤎
Výtečné