Špenátová pomazánka
- 15 min
- 0 min
- Snadné
- 6 porcí
Špenát představuje vděčnou surovinu, jejíž úprava vám zabere jen několik málo minut. Listy špenátu obsahují množství zdraví prospěšných látek. Proč ho nezařadit i do něčeho tak jednoduchého a lahodného jako je pomazánka? Ve spojení s ricottou a tvarohem dostanete navíc do těla pořádnou dávku proteinu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 47 kcal
- 5 g bílkovin
- 2 g tuků
- 3 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Špenátové listy dejte do mísy a přelijte je vroucí vodou.
2
Ihned poté špenát slijte, vymačkejte z něj zbytky vody a smíchejte ho s ricottou, tvarohem a citronovou šťávou (pokud se vám špenátové listy zdají příliš velké, posekejte je ještě před smícháním na hrubší kusy).
3
Do špenátové směsi přidejte prolisovaný česnek.
4
Směs dochuťte solí a pepřem.
5
Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Podávat ji můžete s celozrnným pečivem nebo jako dip k čerstvé zelenině.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept. Chutnala i mamce a ta špenát v určitých formách nemusí.👍🏻
Top!Místo ricotty jsem dala lučinu.
velmi dobré, byl jsem příjemně překvapen jemnou chutí, která společně s česnekem byla lehce pikantní. Přidal jsem do pomazánky ještě kukuřici a trochu jarní cibulky. Doporučuji.