Rýžové závitky s ovocem
15 min
0 min
Snadné
4 kusy
Různé variace na slané závitky jsme vám již odhalili. Zkusíte s námi tentokrát i sladkou verzi s ovocem? Sice se může zdát, že to nebude nic pro vás, ale za pokus nic nedáte. Překvapí vás nejen lehkost, ale i svěžest, která k těmto rýžovým závitkům neodmyslitelně patří.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 72 Kcal
- 1 g bílkovin
- 0 g tuků
- 16 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 kusy
Štítky
Postup přípravy
1
Jahody omyjte a spolu s oloupaným mangem nakrájejte na nudličky.
2
Misku naplňte teplou vodou, ponořte do ní plátek rýžového papíru a nechte změknout. Změklý plátek opatrně vyndejte, nechte okapat a rozložte na hladkou pracovní podložku, ke které se snadno nepřichytí. Povrch plátku osušte papírovou utěrkou.
3
Do horní třetiny plátku vedle sebe rozmístěte pár lístků máty. Pod lístky máty navrstvěte i na nudličky nakrájené ovoce. Naplněný plátek srolujte do závitku a přemístěte na talíř.
4
Stejný postup opakujte se zbylými plátky rýžového papíru a následně podávejte.
TIP
Hotové rýžové závitky můžete podávat s řeckým jogurtem ochuceným medem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Osvěžující varianta závitků 😋 Skvělý nápad!