Mandlový jogurt bez jogurtovače – základní recept
- 15 min
- 0 min
- Snadné
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 171 kcal
- 6 g bílkovin
- 14 g tuků
- 5 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Namočené mandle slijte, ponechte je neoloupané a dejte je do mixéru (je potřeba výkonnější mixér). Přidejte 750 ml vody a 1 lžíci citronové šťávy a vše rozmixujte na hladkou směs.
Směs z mixéru přemístěte do misky, přidejte 8 lžic rostlinného jogurtu a zamíchejte.
Připravte si větší mísu a zhruba do poloviny ji naplňte vodou o teplotě cca 50 °C. Do takto připravené mísy opatrně postavte misku s jogurtovou směsí (hladina vody by měla sahat nad polovinu misky).
Celou mísu přikryjte utěrkou nebo zabalte do potravinářské fólie a nechte stát při pokojové teplotě do dalšího dne.
Následující den přemístěte hotový jogurt do uzavíratelné misky a dejte do lednice, kde vám vydrží 2–3 dny. Jogurt konzumujte vychlazený.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jsem nadšená!