Dýňová pomazánka
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Krčí se vám ve spíži poslední dýně a polévek jste se už přejedli? Namažte si ji na chleba. Teda, udělejte si podle našeho receptu skvělou dýňovou pomazánku. Není náročná na ingredience, místo smetanového sýra z obchodu ji promíchejte s domácí lučinou, a za zhruba půl hodinky můžete nosit na stůl. Takhle barevnou večeři jste už dlouho neměli.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 114 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Nakrájenou dýni dejte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla dýně ponořená, a osolte.
2
Hrnec přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na mírný stupeň a vařte cca 20–25 minut do změknutí dýně.
3
Po uvedené době slijte z hrnce vodu a uvařenou dýni přemístěte do mixéru. Přidejte smetanový sýr a vše rozmixujte dohladka.
4
Do vzniklé směsi přidejte sůl, pepř a tymián a ještě jednou promixujte.
5
Hotovou pomazánku podávejte s celozrnným pečivem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodná pasta. Na palačinky a chleba.
Automaticky přeloženo
Výborná, pro lehčí verzi jsem přidala polotučný tvaroh. Lze použít i dýni hokaido upečenou v troubě.
vyborna pomazanka, nejlepe chutna hooooodne vychlazena