Rýžové knedlíky
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 1 porce
Knedlíky, jakožto velmi oblíbená česká příloha se objevují na našich talířích někdy až příliš často. Dají se koupit sice již hotové, ale o mnoho zdravější, lehčí a složením čistší variantu vám přinášíme v tomto receptu. Potřebujete jen čtyři ingredience a máte hotovo.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 192Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 1285 kcal
- 47 g bílkovin
- 14 g tuků
- 283 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve větší míse smíchejte uvařenou rýži, špaldovou mouku, vejce a sůl. Směs míchejte rukama, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo kompaktní těsto.
2
Z těsta vytvarujte cca 4 stejně velké šišky.
3
V hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody. Knedlíkové šišky opatrně pokládejte do vroucí vody a vařte 15 minut při středním plameni.
4
Každou šišku nakrájejte nití na 8–10 knedlíků a podávejte nejlépe se svíčkovou (recept naleznete zde na webu: bit.ly/3ayHJ8K). Z uvedeného množství ingrediencí vám celkem vznikne přibližně 1 kg knedlíků.
TIP
Pro bezlepkovou variantu nahraďte špaldovou mouku rýžovou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrý den, prosím o vysvětlení pojmu predvarena ryze…Dekuji
Prosím, co znamená předvařená rýže? Uvařená? A vážím rýží uvařenou? Děkuji za odpověď....
Vynikající alternativa k normálním knedlíkům :)