Nádivka ke kuřeti
- 15 min
- 30 min
- Střední
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 356 kcal
- 16 g bílkovin
- 16 g tuků
- 33 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Toustový chleba nakrájejte na kostičky (1 cm × 1 cm) a ponechte ho na plechu alespoň 24 hodin v pokojové teplotě. Tento krok můžete přeskočit, pokud použijete starší toustový chleba. Jakmile máte chleba suchý a nakrájený, můžete pokračovat v receptu.
Troubu předehřejte na 185–190 °C a pekáč (25 cm × 30 cm) vymažte 15 g másla.
Do větší mísy nasypte kostičky toustového chleba, přidejte najemno nasekanou petrželovou nať, mletý muškátový oříšek, 40 g rozpuštěného másla, polotučné mléko, sůl a pepř.
Následně oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy s toustovou směsí. Bílky vložte do vyšší mixovací nádoby společně se špetkou soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte v tuhý sníh (potrvá to přibližně 3–4 minuty). Jakmile máte sníh hotový, opatrně ho zapracujte do toustové směsi. Takto připravenou směs vložte do pekáče.
Pekáč vložte do trouby předehřáté na 185–190°C a pečte 25–30 minut.
Po uplynutí času vyjměte pekáč z trouby, nádivku rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Klasika, která neomrzí, já vylepšuji o vařené vejce a domácí kuřecí šunku 🙂