
Hranolky ze sladkých brambor
10 min
25 min
Snadné
2 porce
Není nad to, když jídlo hraje všemi barvami. Vytvořit barevnou paletu vám pomohou i tyhle zdravé hranolky z batátů. Přípravu máte hned hotovou a je na vás, čím si je okořeníte. My jsme použili jen sůl a uzenou papriku, ale vaše fantazie má tady stoprocentní zelenou. Oslňte přílohou, která už z dálky bude dělat na talíři parádu.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 340 Kcal
- 4 g bílkovin
- 14 g tuků
- 50 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejte na 200°C.
2
Batáty oloupejte a opláchněte. Nakrájejte ostrým nožem na větší hranolky.
3
Ve větší misce smíchejte batátové hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou tak, aby byly celé od oleje a v troubě se nepřipálily.
4
Hranolky pečte zhruba 10 minut, poté je vyndejte z trouby a všechny otočte, aby se propekly z obou stran.
5
Pečte dalších zhruba 10 minut z druhé strany a poté servírujte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super, přidala jsem mrkev a česnek a víc okořenila a parádní jídlo.
Moc dobré
Dávám pouze kurkumu, sůl a olivový olej. Naprosto výborné! :)