🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 340 Kcal
  • 4 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 50 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejte na 200°C.

2

Batáty oloupejte a opláchněte. Nakrájejte ostrým nožem na větší hranolky.

3

Ve větší misce smíchejte batátové hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou tak, aby byly celé od oleje a v troubě se nepřipálily.

4

Hranolky pečte zhruba 10 minut, poté je vyndejte z trouby a všechny otočte, aby se propekly z obou stran.

5

Pečte dalších zhruba 10 minut z druhé strany a poté servírujte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

k r
28. srpna 2020

Moc dobré, doporučuji krájet batáty na tenké hranolky, jsou potom křupavější

Sára Soukupová
26. srpna 2020

Miluji batáty a hranolky z nich, ale tenhle recept mě moc nenadchl svou chutí. Moc mi tam nesedělo to koření. Když dělám batátové hranolky tak úplně bez koření a to je teprve mňamka!

Šárka S.
13. června 2020

Máne je raději než ty klasické z obyčejných brambor. Dávám méně oleje a koření pokaždé jiné, záleží k čemu je to příloha. Mňam 😋

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních