Lilková pomazánka
- 15 min
- 50 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 128Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 110 kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilek propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu společně s oloupanými stroužky česneku.
Připravené lilky s česnekem dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C po dobu 45–50 minut.
Upečený lilek nechte chvilku vychladnout a zabalte do potravinové fólie.
Následně lilek oloupejte, dužinu dejte do mixéru společně s pečenými stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
Přidejte ricottu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec do pomazánky přimíchejte čerstvou bazalku a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Čekala jsem, že to bude chutnější za to, jak to bylo zdlouhavé připravit. Jednou stačilo.
lahodnou a lahodnou pastu jsem použila sušenou bszylie.
Automaticky přeloženo