Domácí arašídové máslo
- 5 min
- 0 min
- Snadné
- 1 kus
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 182Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 2597 kcal
- 101 g bílkovin
- 205 g tuků
- 87 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Arašídy přemístěte do výkonného mixéru. Nejprve mixujte na plný výkon po dobu 20 vteřin, abyste mixér nepřetěžovali.
Arašídy mixujte až do chvíle, než se z nich vytvoří „pudr“. Pokud část arašídů zůstává přichycená na mixéru, shrňte je špachtlí dolů, aby se rozmixovaly všechny.
Poté do mixéru přidejte 1 lžíci medu s olejem a špetkou soli a vše znovu mixujte na plný výkon po dobu cca 1 minuty.
Máslo ochutnejte a podle chuti můžete přidat více medu nebo soli. Pro tekutější konzistenci můžete přidat i více kokosového oleje.
Nakonec směs mixujte na plný výkon 30 vteřin, aby se vše spojilo.
Hotové arašídové máslo přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujte nejlépe v lednici.
*Arašídové máslo nejlépe chutná na banánovém chlebu. Recept na banana bread naleznete zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dobrý den, prosím, jak dlouho maslo vydrží v lednici? předem děkuji za odpověď.
⭐⭐⭐⭐⭐
ok