Kešu mléko – základní recept
10 min
0 min
Snadné
4 porce
Pokud se řadíte mezi milovníky rostlinných mlék, tento recept musíte vyzkoušet. Domácímu kešu mléku se to kupované ani zdaleka nevyrovná, navíc mléko z kešu patří z rostlinných mezi ty nejkrémovější.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 371 Kcal
- 12 g bílkovin
- 29 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Namočené kešu ořechy slijte a dejte do mixéru. Přidejte 1 litr vody a vše rozmixujte dohladka.
2
Zkontrolujte, zda nejsou v mléce kousky ořechů – pokud ano, přeceďte mléko přes síto vyložené plátnem.
3
Mléko přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až 5 dní.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Z rostlinných mlék zatím nejlepší, co jsem ochutnala. Roli určitě hraje, že bylo domácí, ale i to, za kesu budou mít víc tuku než mandle nebo sója.
mléko je výborné, asi nejvíce podobné chutí kravskému mleku