Polévka se zázvorem a mrkví
- 10 min
- 37 min
- Snadné
- 3 porce
Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %
Strana 18Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 183 kcal
- 2 g bílkovin
- 12 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Jarní cibulky nasekejte najemno.
Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nasekanou cibulku a opékejte ji 2 minuty na středním plameni.
Následně do hrnce přidej te nastrouhaný zázvor a nakrájenou mrkev a vše opékejte ještě 10 minut.
Po této době vše zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na střední stupeň a vařte do změknutí mrkve (potrvá to přibližně 25 minut).
Po uvaření polévku odstavte a nechte chvíli vychladnout.
Poté ji rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr ji dochuťte solí, pepřem, mletým chilli a pomerančovou šťávou.
Hotovou polévku rozdělte do 3 talířů, každou porci ozdobte 1 lžící zakysané smetany a podávejte
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná, doporučuji
Automaticky přeloženo
Naprosto fantastická 👌 Neměla jsem čerstvý zázvor, dala jsem lžičku sušeného mletého.
Výborná chuť