Eintopf
- 15 min
- 30 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %
Strana 54Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 382 kcal
- 16 g bílkovin
- 10 g tuků
- 51 g sacharidů
Suroviny
- 300 g brambor varného typu B (v syrovém stavu)
- 200 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- ½× velká bílá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2× bobkový list
- 140 g zelené čočky (v suchém stavu)
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 400 g předvařené cizrny
- 350 ml vody
- 1 hrst petrželové natě (lze vynechat)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 1,5 cm velké kusy.
Česnek utřete a cibuli si nakrájejte najemno. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a bobkové listy a opékejte 2 minuty na mírném plameni.
Poté přidejte nakrájené brambory, celer a utřený česnek, zamíchejte a opékejte další 4 minuty.
Nakonec do hrnce přidejte zelenou čočku, rajčata z plechovky a cizrnu, vše zalijte 350 ml vody a zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit na mírném plameni 20–25 minut do změknutí čočky.
Hotový eintopf dochuťte solí a pepřem, posypte petrželovou natí a podávejte
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
No je to rychlovka, nenadchne ale ani neurazí. Musela jsem dát o 200ml vody více jinak by to bylo hrozně suché.
Vyborne, cast brambor jsem nahradila dyni a pridala jeste vanicku hnedych zampionu.
Velmi chutné, nízkokalorické, ale super syté. Zůstává v seznamu oblíbených. Na dochucení jsem použila orientální koření.
Automaticky přeloženo