Rýžové kokosky
- 20 min
- 60 min
- Střední
- 40 kusů
Kokosky jsou známé jako lahodná pouťová pochoutka, kterou většina z nás nepohrdne. Proč si je nevyrobit taky doma? Z pouze několika surovin je vykouzlíte raz dva.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 50 kcal
- 1 g bílkovin
- 2 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
40 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Rýžovou krupici rozmícháme v 500 ml vody, přivedeme k varu a za stáleho míchání uvaříme.
2
Vaříme cca 5 minut a v průběhu vaření v kaši rozpustíme sušené sójové mléko.
3
Do kaše přimícháme rýžový sirup a dáme stranou.
4
Mezitím si předehřejem troubu na 150°C.
5
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.
6
Do kaše zamícháme kokos a opatrně sníh.
7
Těsto vždy nabereme lžičkou a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
8
Pečeme při 150°C cca 50–60 minut.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
v tomto receptu je chyba ve složení. pouze gramáž je uvedena na první pozici
Automaticky přeloženo
Chutné a jednoduché, lze dělat i z rýžové mouky, akorát fat více sirupu (v mém případě)
👌