Řepný hummus s rozmarýnem
20 min
40 min
Střední
5 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 116 Kcal
- 6 g bílkovin
- 4 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C.
Oloupejte řepu, zabalte do alobalu, dejte do trouby a pečte 40 minut.
Upečenou řepu opatrně vyjměte a nechte vychladnout.
Vychladlou řepu nakrájejte a dejte do mixéru společně s cizrnou. Mixujte do hladka.
Poté přidejte sůl, tahini, citron a 2 lžíce vody.
Opět rozmixujte, dokud nebudete mít hladkou směs.
Nakonec přimíchejte rozmarýn a přemístěte hummus do zavírací misky.
Podávejte s krekry, nebo zeleninou.
Hummus skladujte v lednici.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zapomněla jsem na rozmarýn a i tak výborné.
👍
bylo to dobré, ale něco mi tam chybělo