Domácí lučina - základní recept
10 min
0 min
Snadné
1 porce
Existuje někdo, komu nechutná lučina? Počkejte, až vyzkoušíte tuto domácí verzi. Ale varujeme! Připravte radši několik porcí, protože se po ní zaručeně jen zapráší.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 446 Kcal
- 22 g bílkovin
- 28 g tuků
- 26 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Vezmeme si větší mísu. Do ní vložíme síto, které do misky tak akorát pasuje a nechá mezírku na vykapání jogurtu.
2
Síto vysteleme čistou utěrkou a naplníme jogurtem smíchaným se smetanou.
3
Necháme při pokojové teplotě do druhého dne. Do síta nám odkape přebytečná voda a zbyde nám čistá lučina.
4
Lučiny je cca 450 g - informace důležitá pro další recepty.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zuza - můžete, já přidávám smetanu a dochutit čímkoliv - tuňákem, česnekem, strouhala jsem dovnitř i camembert a za mě - výborné a bez přidaných éček. Jen jsem přidala trochu sole. Na pribináček či sladký dezert bez soli a ke konci trochu přisladit.
Mohu použít i normální smetanu?
Bylo to výborné