Mandlové mléko – základní recept
- 10 min
- 0 min
- Snadné
- 4 porce
Věděli jste, že mandle jsou považovány za jeden z nejlepších zdrojů vitamínu E na světě? Kromě toho ještě obsahují spoustu minerálních látek, blahodárně působí na nervový systém, snižují cholesterol a dodávají pevnost svalům. Hlavně ale skvěle chutnají! Zkuste si je dopřát formou domácího mandlového mléka, které můžete využít při přípravě smoothies, müsli, kaší nebo si jen tak vychutnat samotnou sklenku.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 322 kcal
- 10,2 g bílkovin
- 26,7 g tuků
- 3,7 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Z mandlí slijte vodu, ve které byly přes noc namočeny.
2
Přemístěte je do mixéru, přilijte 1 litr čerstvé vody a přidejte špetku soli a vanilkový extrakt.
3
Vše rozmixujte dohladka. (Ve výkonném mixéru stačí 40 vteřin na plný výkon.)
4
Rozmixovanou směs minimálně 3× přeceďte přes bavlněné síto.
5
Přecezené mléko přelijte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. V lednici vydrží maximálně 1 týden, proto mléko vyrábějte jen v takovém množství, které stačíte zkonzumovat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
skvělé
Mléko ke skvělé, pridavam ještě datli, někdy kokos. Zbylou směs pridávám do těsta při pečení babovky.
Top