
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si obě mouky smíchejte ve větší míse, kde posléze budete těsto hníst.
V menší misce pomocí vidličky rozmačkejte droždí s cukrem, dokud nevznikne tekutá pasta. Přilijte vodu a 4 lžíce směsi mouk, zamíchejte a nechte kynout 15 minut při pokojové teplotě.
Do mísy s moukami přidejte sůl a slunečnicová a lněná semínka. Promíchejte a přidejte směs s droždím. Pomocí vařečky nebo stolního mixéru hněťte 5–8 minut, dokud se těsto nespojí a nebude hladké.
Vzniklé těsto přendejte na stůl a vytvarujte ho do kuličky. Poté jej vraťte do mísy a nechte kynout 1 hodinu při pokojové teplotě.
Před koncem kynutí si připravte formu na chleba (cca 20 cm × 8 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Vykynuté těsto dejte na hnětací plochu a pomocí prstů jej rozprostřete na tenčí čtverec (cca 20 cm × 20 cm). Ten posléze srolujte, vložte do připravené formy na chleba a nechte kynout cca 45 minut až 1 hodinu (dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem). 10 minut před koncem kynutí předehřejte troubu na 200 °C.
Jakmile bude těsto vykynuté a trouba nahřátá, teplotu trouby snižte na 175–180 °C, těsto do trouby vložte a pečte 45–50 minut, dokud chléb nebude zlatavý a na povrchu tvrdý.
Po upečení chléb vytáhněte a nechte 20 minut vychladnout ve formě. Poté jej z formy vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce (cca 1 hodinu).
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tento recept si ukládám. Chléb je výborný a ja si do něj přidávám i brusinky a ovesné vločky.
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo z polštiny
Tvarem jsem sice někde jinde, ale jinak úžasný chleba, dobře se mi hnětalo těsto, musela jsem přidat trošku více hladké mouky špaldové, ale pak se mi hnětalo úžasně. Rozhodně budu tento chleba péct častěji, chutnal všem, komu jsem dala ochutnat. 🤗