![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Grep pochází z Barbadosu. Svou popularitu si přes svou nahořklou chuť vydobývá velmi zvolna, nicméně jeho označení rajský citrus naznačuje, že je přehlížen zcela neprávem. K dostání jsou dva druhy, bílý a červený grep, který je o něco sladší. Vydržíte-li se k němu prokousat přes ochrannou blanku, bohatě se vám odmění. Je bohatý na vit. C, B1, K, flavionidy a minerály, které zvyšují obranyschopnost organismu, aktivují krevní oběh, snižují cholesterol a brání vzniku rakoviny. Grepová šťáva navíc zamezuje vzniku žaludečních kamenů. Nejezte jej s cukrem, zabráníte tomu nevolnostem v žaludku. Nejprve jej ze čtyř stran nakrojte a oloupejte slupku. Poté jemně odstraňte blanku, abyste se dostali ke šťavnaté dužině. Přimíchejte jej do salátů nebo z něj vymačkejte šťávu.