

Malinové řezy
35 min
38 min
Snadné
16 porcí

Jíme zdravě – Velikonoční speciál se slevou 80 %
Strana 60Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 165 kcal
- 2 g bílkovin
- 9 g tuků
- 19 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si formu (20 cm × 20 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
Nyní si připravte mixér, do mixovací nádoby dejte pohankovou mouku, třtinový cukr, máslo a ¼ lžičky soli a vše rozmixujte
dohladka. Ze vzniklého těsta odeberte přibližně ¹⁄₃ a toto množství prozatím odložte stranou. Zbytek rozmixované směsinpřemístěte na dno vyložené formy a upěchujte prsty. Následně formu přemístěte do předehřáté trouby a pečte cca 13 minut při 175–180 °C.
Mezitím si připravte náplň a drobenku. Pro přípravu náplně všechny uvedené ingredience jednoduše rozmixujte dohladka v mixéru. Pro přípravu drobenky si vezměte misku, nasypte do ní mleté vlašské ořechy a bezlepkové vločky, přidejte uschova nou ¹⁄₃ dříve připraveného těsta a celý obsah misky důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Po cca 13 minutách pečení těsta vyndejte formu z trouby a na upečené těsto rovnoměrně rozprostřete připravenou náplň, kterou následně posypte drobenkou z misky. Poté vraťte formu do trouby a pečte dalších 20–25 minut při 175–180 °C dozlatova.
Upečený plát nechte nejprve vychladnout na mřížce (chladnutí potrvá přibližně 10 minut). Následně přemístěte celou formu alespoň na 15 minut do lednice.
Po vychlazení pak obsah formy nakrájejte na 16 kousků a podávejte. Případně řezy skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními