Přepuštěné máslo (ghee) - základní recept
- 10 min
- 25 min
- Náročné
- 1 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 118Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 1933 kcal
- 2 g bílkovin
- 213 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Máslo nakrájíme na menší kostky na kastrolu a necháme rozpustit při středním plameni.
Máslo stále míchame, dokud se nám na povrchu nezačne tvořit pěna.
Pěnu odebíráme lžící a dáváme pryč. (Tímto se zbavujeme podmáslí a vody. Zbyde nám tedy čistý tuk.)
Když už se nám pěna netvoří (je to cca 20 minut) máslo odstavíme a přecedíme přes čisté plátno do uzavíratelné skleněné nádoby.
Nádobu uzavřeme až po uplném vychladnutí másla a skladujeme při pokojové teplotě.
Takto připravené máslo můžeme běžně používat na pečení, smažení nebo k přímé konzumaci
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Je to úplně jednoduché, jen to chce trochu trpělivosti s čekáním na pěnu a jejím odstarňování 😊 Cedila jsem přes gázu.
Od teď už jen domácí! S to jsem se toho tolik bála! Za půl hodiny hotovo i s umytým hrncem 😄
Za mě výborné podobné které kupujeme od farmářů , také přepuštěné; ))