![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Mandlové máslo obsahuje minimum sacharidů, je tedy ideální low carb potravinou. Na jednu porci obsahuje pouze tři gramy sacharidů a většina z nich pochází z vlákniny. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tzv. zdravé tuky a jsou také bohatým zdrojem bílkovin, draslíku, vápníku, manganu a hořčíku. Pozor ale na poměrně vysokou hodnotu kalorií. Recept na domácí mandlové máslo hravě zvládnete. Upečte mandle v troubě 8 až 10 minut na 180 °C, a získají oříškovou chuť. Po vychladnutí je dejte do výkonného mixéru, přidejte trochu kokosového oleje a můžete i různé koření, třeba vanilku, doslaďte medem. Poté mixujte, až se vytvoří mandlové máslo. V obchodě hledejte vždy mandlové máslo v bio kvalitě a použít ho můžete do koktejlů, k ochucení kaší, na pečení, do raw receptů, na pečivo nebo třeba ke slepení vánočních sušenek.