HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Grep

Grep pochází z Barbadosu. Svou popularitu si přes svou nahořklou chuť vydobývá velmi zvolna, nicméně jeho označení rajský citrus naznačuje, že je přehlížen zcela neprávem. K dostání jsou dva druhy, bílý a červený grep, který je o něco sladší. Vydržíte-li se k němu prokousat přes ochrannou blanku, bohatě se vám odmění. Je bohatý na vit. C, B1, K, flavionidy a minerály, které zvyšují obranyschopnost organismu, aktivují krevní oběh, snižují cholesterol a brání vzniku rakoviny. Grepová šťáva navíc zamezuje vzniku žaludečních kamenů. Nejezte jej s cukrem, zabráníte tomu nevolnostem v žaludku. Nejprve jej ze čtyř stran nakrojte a oloupejte slupku. Poté jemně odstraňte blanku, abyste se dostali ke šťavnaté dužině. Přimíchejte jej do salátů nebo z něj vymačkejte šťávu.

Recepty, které obsahují Grep