HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 431 Kcal
  • 43 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 23 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180–185 °C a větší plech (40 cm × 30 cm) vystelte pečicím papírem.

2

Mozzarellu nastrouhejte nahrubo a pažitku s jarní cibulkou nasekejte najemno.

3

Do větší mísy vložte krůtí maso, 1 vejce, nahrubo nastrouhanou mozzarellu a najemno nasekanou pažitku. Obsah mísy osolte a opepřete dle chuti a důkladně promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.

4

Připravte si 2 hlubší talíře. Do jednoho rozklepněte zbývající 2 vejce, přidejte mléko a vše pomocí metličky důkladně vyšlehejte. Do druhého nasypte kukuřičnou strouhanku.

5

Z připravené masové směsi vytvarujte 4 oválné placky o hmotnosti cca 180 g.

6

Každou připravenou placku nejprve důkladně namočte ve vajíčku. Poté placku položte do talíře se strouhankou a rukou lehce vtlačte strouhanku na placku tak, aby pevně držela.

7

Obalené masové placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 30–35 minut při 180–185 °C.

8

Upečené holandské řízky vyjměte z trouby, rozdělte je do 4 talířů a podávejte posypané najemno nasekanou jarní cibulkou.

TIP
Holandský řízek nejlépe chutná s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lada Slavíčkováflag cs
11. května 2021

Skvělý recept, místo mozzarelly (kterou jsme neměli) jsem zužitkovala šmakoun (ktery nikdo nechtel😅) a i tak to bylo moc dobré..tak příště jistě zkusime s..

Denisa Elekováflag cs
22. dubna 2021

luxusní 😋😋👍👍

Markéta Škrobánkováflag cs
29. března 2021

Výborné, šťavnaté masíčko. Do kaše jsem přidala zeleninku. 👌

hodnocení_1227436
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních