
Holandský řízek
20 min
35 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 431 Kcal
- 43 g bílkovin
- 18 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180–185 °C a větší plech (40 cm × 30 cm) vystelte pečicím papírem.
Mozzarellu nastrouhejte nahrubo a pažitku s jarní cibulkou nasekejte najemno.
Do větší mísy vložte krůtí maso, 1 vejce, nahrubo nastrouhanou mozzarellu a najemno nasekanou pažitku. Obsah mísy osolte a opepřete dle chuti a důkladně promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.
Připravte si 2 hlubší talíře. Do jednoho rozklepněte zbývající 2 vejce, přidejte mléko a vše pomocí metličky důkladně vyšlehejte. Do druhého nasypte kukuřičnou strouhanku.
Z připravené masové směsi vytvarujte 4 oválné placky o hmotnosti cca 180 g.
Každou připravenou placku nejprve důkladně namočte ve vajíčku. Poté placku položte do talíře se strouhankou a rukou lehce vtlačte strouhanku na placku tak, aby pevně držela.
Obalené masové placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 30–35 minut při 180–185 °C.
Upečené holandské řízky vyjměte z trouby, rozdělte je do 4 talířů a podávejte posypané najemno nasekanou jarní cibulkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
Výborné, holandský řízek chutnal i me roční dceři.
Bylo to výborný 👍👍