Bramborová kaše
- 15 min
- 20 min
- Snadné
- 4 porce
Bramborová kaše patří mezi naprosté stálice a oblíbenkyně co se týče příloh. Zkuste si proto s námi uvařit tuto pochoutku, na kterou potřebujete kromě brambor jen pár dalších ingrediencí. Krásně jemná smetanová chuť vás pohladí nejen na duši, ale i na jazyku.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 96Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 183 kcal
- 4 g bílkovin
- 7 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
2
V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte, přidejte nakrájené brambory a vařte 15–20 minut doměkka. Až budou brambory uvařené, slijte z nich vodu.
3
Následně si v rendlíku přiveďte k varu mléko s máslem.
4
Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem, přilijte k nim horké mléko s máslem a vyšlehejte ručním šlehačem dohladka.
5
Hotovou bramborovou kaši rozdělte na 4 porce a podávejte.
TIP
Každou porci před servírováním ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
super