HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Mandarinka

Mandarinka pochází z oblasti Číny a Japonska a z jejích druhů jsou známé převážně Klementinky. Díky tomu, že je dobře stravitelná a lehká se doporučuje ke konzumaci hlavně dětem a starším lidem. Používá se v kosmetice i aromaterapii. Toto drobné ovoce se sytě oranžovou barvou a sladkou chutí dokáže našemu zdraví udělat velkou službu. Umí stimulovat psychiku, má protialergické a očistné účinky. Velmi dobře působí na oběhový systém a poslední výzkumy ukázaly, že mandarinka je vhodným pomocníkem proti vzniku rakoviny. Je bohatým zdrojem vitaminu C, dále obsahuje pektin, bioflavonoidy, limonoidy a další látky. Jak vitamin C, tak bioflavonoidy patří mezi antioxidanty. Základní úprava: Nejdříve ji oloupejte a zbavte blanek, pokud obsahuje pecky, vypeckujte. Přidává se do jídla pro své charakteristické aroma a tím dodává jídlu lehce nasládlou a pikantní chuť.

Recepty, které obsahují Mandarinka