🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Balkánský sýr

Původ balkánského sýru je na bíledni. Velmi rychle si získal popularitu i za hranicemi své domoviny. Jedná se o druh měkkého feta sýru s typickou slanou chutí a bílou barvou. Původně se vyráběl z ovčího, kozího nebo kravského mléka. Jeho výhodou je dlouhá trvanlivost, pokud je ponechán v nálevu. Do těla dále dodává cenné látky v podobě vápníku, fosforu, hořčíku, sodíku, draslíku či vitaminu A, B, D a E. Základní úprava: Skladujeme ho vždy ve slaném nálevu. Sýr si tak zachová chuť a vlhkost. Kostičky balkánského sýra se výborně hodí jako posyp na slané koláče, pizzy, oblíbený je také v salátu.

Recepty, které obsahují Balkánský sýr