🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Amarant

Amarant neboli laskavec pochází z Jižní Ameriky. Je pseudoobilninou, kterou pěstovali již staří Inkové a Aztékové a má širkové využití – vyrábí se z něj amarantový olej i mouka. Zrníčka svou velikostí připomínají mák. Je přirozeně bezlepkový a slouží jako alternativa k rýži či kuskusu a zamilujete si ho v přesnídávkách, jogurtech o polévkách. Obsahuje především aminokyseliny, hořčík, vápník, měď či zinek. Má vysoký glykemický index, a proto je výborný pro tvorbu svalové hmoty. Posiluje imunitu, odbourává stres, podporuje fungování srdce a cév. Základní úprava: Připravujte jej stejně jako rýži – 1 hrnek amarantu na 2 hrnky vody a nechte 25 minut vařit. Použít jej pak můžete do sladkých i slaných pokrmů.

Recepty, které obsahují Amarant