HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Amarant

Amarant, známý též pod zlidovělým názvem laskavec, disponuje velmi nízkým glykemickým indexem. Díky vláknině pak navíc dobře zasytí. Je pseudoobilninou, kterou pěstovali již staří Inkové a Aztékové a má široké využití – vyrábí se z něj amarantový olej i mouka. Zrníčka svou velikostí připomínají mák. Je přirozeně bezlepkový a slouží jako alternativa k rýži či kuskusu a zamilujete si ho v přesnídávkách, jogurtech o polévkách. Obsahuje především aminokyseliny, hořčík, vápník, měď či zinek. Posiluje imunitu, odbourává stres, podporuje fungování srdce a cév. Základní úprava: Připravujte jej stejně jako rýži – 1 hrnek amarantu na 2 hrnky vody a nechte 25 minut vařit. Použít jej pak můžete do sladkých i slaných pokrmů.

Recepty, které obsahují Amarant