![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Jeho původ není zcela jasný, ale pravděpodobně pochází z Afriky. V řečtině meloun znamená velké jablko, které nelze přehlédnout. Meloun se pěstuje v mnoha druzích, barvách a tvarech, u nás je známý hlavně meloun vodní a cukrový, které mají také několik odrůd. Z odrůd vodního melounu je nejznámější Dunaj. Je nízkokalorický a uspokojí vás, když dostanete chuť na sladké. Obsahuje kyselinu citronovou, listovou a jablečnou, železo, vápník, vit. A a C. Vodní meloun je zdrojem ke zdraví. Pomáhá ledvinám, krevnímu oběhu a střevům. Celý zralý meloun poznáte podle seschlé šťopky a při poklepání musí vydat kovový zvuk. Žluté skrvny nevadí, jsou známkou zralosti. Základní úprava: Rozkrojte meloun na půl a krájejte jej na měsíčky. Šťavnatou dužinu pak jednoduše odkrojíte či vykoušete. Nekonzumujte jej společně s chladnými nápoji a mléčnými výrobky.