HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Mangold

Mangold je příbuzný řepě a špenátu a stojí za to ho vyzkoušet. Jeho stonky jsou bohaté na vitamin C, skupiny B, dále A a minerální látky jsou obsaženy ve vyváženém poměru. Mangold vašem tělu dodá vápník, draslík, sodík, fosfor a stejně jako v pohance rutin a kvercetin, které zpevňují cévy. Podobně jako řepa je účinný proti různým nádorovým onemocněním. V kuchyni z mangoldu zpracujete všechno, jak řapíky, tak listy. Je třeba počítat s tím, že jeho objem se tepelnou úpravou zmenší. Výborná je mangoldová polévka, dále mangold můžete využít do salátů, smažit i zapékat. Řapíky mangoldu můžete nakrájet stejně jako ty z rebarbory a nechat je povařit ve slané vodě a přidávat je do moučníků či salátů.

Recepty, které obsahují Mangold