![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Knäckebrot je křupavý chleba, který vymysleli ve Skandinávii už před 1 500 lety. Kvůli podnebí je tu těžké vypěstovat pšenici, a tak na to šli od lesa a použili žito. Knäckebrot je trvanlivý, a proto nemusíte řešit, jestli se ještě za týden bude dát jíst. V obchodě se dívejte po těch opět ze žitné mouky, protože obsahují více vlákniny a méně lepku. Kladný vliv má na trávicí soustavu a obsahuje i řadu vitaminů a minerálů, jako B, E, K, vápník, železo, zinek, měď atd. Knäckebroty se dají použít při dietě, ale doporučená dávka je max. 2 plátky za den. Recept na knäckebrot je také jednoduchý. Smícháte žitnou mouku s drcenými vločkami, semínky dle vaší preference a teplou vodou. Čím víc vody, tím řidší těsto, ale to nevadí. Těsto rozetřete na plechu s pečicím papírem a nechte péct, až budou pěkně křupavé.