HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Knäckebrot

Knäckebrot je křupavý chleba, který vymysleli ve Skandinávii už před 1 500 lety. Kvůli podnebí je tu těžké vypěstovat pšenici, a tak na to šli od lesa a použili žito. Knäckebrot je trvanlivý, a proto nemusíte řešit, jestli se ještě za týden bude dát jíst. V obchodě se dívejte po těch opět ze žitné mouky, protože obsahují více vlákniny a méně lepku. Kladný vliv má na trávicí soustavu a obsahuje i řadu vitaminů a minerálů, jako B, E, K, vápník, železo, zinek, měď atd. Knäckebroty se dají použít při dietě, ale doporučená dávka je max. 2 plátky za den. Recept na knäckebrot je také jednoduchý. Smícháte žitnou mouku s drcenými vločkami, semínky dle vaší preference a teplou vodou. Čím víc vody, tím řidší těsto, ale to nevadí. Těsto rozetřete na plechu s pečicím papírem a nechte péct, až budou pěkně křupavé.

Recepty, které obsahují Knäckebrot