![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Žitné vločky se vyrábí lisováním zrn žita ozimého. Jsou tvrdší než například ovesné a mají výraznou vůni i chuť. Žitné vločky našemu zdraví prospívají především svým unikátním složení vitaminů a minerálů: obsahují vitaminy skupiny B a E, kyselinu listovou, fosfor, hořčík, železo nebo selen. Ukrývají v sobě dokonce ještě více vlákniny a bílkovin než vločky ovesné. Díky svému jedinečnému obsahu živin podporují trávení a regulují činnost střev. Předcházejí také problémům se zácpou a působí i jako prevence rakoviny tlustého střeva. V kuchyni žitné vločky uplatníte v mnoha receptech, například v kaších – výborné jsou však i jako zavářka do polévky nebo jako hlavní surovina karbanátků. Nebojte se je přidat i do smoothies, pomazánek nebo sladkých dezertů.