HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Žitné vločky

Žitné vločky se vyrábí lisováním zrn žita ozimého. Jsou tvrdší než například ovesné a mají výraznou vůni i chuť. Žitné vločky našemu zdraví prospívají především svým unikátním složení vitaminů a minerálů. Obsahují vitaminy skupiny B, E, kyselinu listovou, fosfor, hořčík, želeno nebo selen. Ukrývají v sobě dokonce více vlákniny a bílkovin než vločky ovesné. Díky unikátnímu obsahu živin podporují trávení a regulují činnost střev. Předchází problémům se zácpou a působí i jako prevence rakoviny tlustého střeva. V kuchyni žitné vločky uplatní v mnoha receptech, například v kaších, ale výborné jsou jako zavářka do polévky nebo jako hlavní surovina karbanátků. Nebojte se je ale přidat i do smoothie, pomazánek nebo sladkých dezertů.