Šťáva z granátového jablka
Granátové jablko se poprvé objevilo na ostrově Sokorta u pobřeží Somálska. Jedná se o aromatické ovoce se sladkokyselou chutí. Šťáva granátového jablka je tmavě červená a ve skle vypadá, že jde o slaďoučkou pochoutku. Je ale bohužel kyselá. Konzumenty často odrazuje složitý přístup k samotným semenům, ale trpělivost se vyplatí. Jsou totiž bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínů. Obsahují hořčík, vápník, fosfor, měď, zinek, draslík, mangan, protirakovinný selen, železo. Z vitamínů pak vitamín C, E, K, B6, B9, vlákninu. Působí proti rakovině a virům, posilují imunitu, podporuje krvetvorbu a omlazuje. Základní úprava: Při konzumci nejezde kůru. Jablko obsahuje jedno a více pouzder. Rozdělte jablko na tyto díly a poté lžičkou již jednoduše vydlabete jadérka.