HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Pšeničná zrna

Pšeničné zrno se po jeho dozrání vymlacuje z obilného klásku a jeho dalšími úpravami, nejčastěji mletím, lze vyrobit různé druhy mouky. Pokud se zrna zachovají celá, lze je nechat naklíčit a obohatit si s nimi například salát. Dle způsobu mletí mouky lze získat její různé druhy nejen dělené dle hrubosti, ale také podle toho, zda je zrno zachované celé anebo se je zbaveno svého obalu. Pšeničné zrno z hlediska zdravé výživy obsahuje cennou vláknin, bílkoviny, vitamíny a řadu minerálních látek. Pokud se zrna zachovají celá, lze je nechat naklíčit a obohatit si s nimi například salát.

Recepty, které obsahují Pšeničná zrna