HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Hořčičné semínko

Horčičné semínko známe z okurkových láků. Ale jeho využití je mnohem širší. Může mít hnědou, bílou nebo černou barvu a liší se od sebe mírně rozdílnou chutí, která je nasládlá a mírně palčivá. Léčivé účinky hořčičného semínka znali již ve staré Číně či Římané. Obsahuje zinek, mangan, selen, měď a léčí kožní neduhy a prohřívá unavené a namožené svalstvo. Později se začalo používat i proti epilepsii, svalové křeči, strunulé šíji či proti nechutenství. Základní úprava: Dobré je jej nejdříve nechat namočit, aby pustilo enzymy. Posléze je vhodné do marinád, salátů, polévek, dušených pokrmů či na hořčičnou omáčku s medem. Použít lze se stejným výsledkem i hořičné semínko mleté.

Recepty, které obsahují Hořčičné semínko