Domácí zmrzlina
Nejsnazší variantou domácí zmrzliny je tzv. „nice cream“ neboli zmrzlina z mraženého ovoce. Jedná se o zdravou a bezlepkovou
variantu klasické zmrzliny bez přidaného cukru a konzervantů, jejíž základ se připravuje rozmixováním zmražené ovocné dužiny – nejčastěji z jahod, manga nebo banánů. Právě banánová zmrzlina získala mezi druhy nice creams značnou popularitu, jelikož zmražený banán
má schopnost vytvořit dokonale hladkou krémovitou texturu a často se proto přidává i do nice creams z jiných druhů ovoce. Základní způsob
přípravy banánové zmrzliny je velice jednoduchý: oloupejte několik zralých banánů (čím zralejší, tím lépe), nakrájejte je na kolečka a dejte
zamrazit. Zmražené banány pak stačí jen vytáhnout z mrazáku, přemístit do výkonného mixéru a rozmixovat do hladkého krému. Pro ozvláštnění chuti můžete do mixéru k banánům přidat i nejrůznější přísady na dochucení – například kakao, vlašské ořechy či vanilku.