Bezlepková mouka
NenĂ bezlepková jako bezlepková. PĹ™i jejĂm vĂ˝bÄ›ru vĹľdy myslete na to, na co ji chcete pouĹľĂt, abyste pĹ™edešli zklamánĂ z vĂ˝sledku. Ne totiĹľ z kaĹľdĂ© mouky napĹ™Ăklad vyrobĂte kynutĂ© tÄ›sto. Pro to totiĹľ platĂ, Ĺľe ÄŤĂm vĂc lepku, tĂm lĂ©pe. Ne kaĹľdá bezlepková mouka se tak hodĂ na peÄŤenĂ. Ale jak na to, kdyĹľ trpĂte celiakiĂ ÄŤi alergiĂ na lepek? VĹľdy záležà na správnĂ©m pomÄ›ru ingrediencĂ a vlastnostĂ jednotlivĂ˝ch mouk. Na vĂ˝bÄ›r máte z mnoha druhĹŻ. AĹĄ uĹľ se jedná o „tradiÄŤnĂ” bezlepkovĂ© mouky s podobnĂ˝m vzhledem a konzistencĂ jako běžnĂ© obilnĂ© mouky, nebo z plodin, kterĂ© lepek neobsahujĂ a majĂ vĂ˝raznÄ›jšà chuĹĄ – amarant, jáhly, karob, pohanka, kokos, rýže nebo kukuĹ™ice. U receptĹŻ je ÄŤasto napsáno, která bezlepková mouka se hodĂ nejlĂ©pe a jak s nĂ postupovat. Experimenty se vÄ›tšinou nevyplatĂ a ÄŤasto prodraĹľĂ.