HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Parmezán

Parmezán nebo také parmazán je kmetem mezi sýry původem z Itálie. Čím starší, tím totiž lepší. Má žlutou barvu, hladkou kůrku a zrnitou strukturu, kvůli níž se nedá příliš krájet, ale rovnou se láme na malé kousky. K dostání je ve specializovaných prodejnách sýrů, ale i v supermarketech, kde si můžete zakoupit českou variantu GrandMoravia. Oproti jiným sýrům není sýr parmezán příliš tučný, zato je výborným zdrojem vápníku, bílkovin a fosforu. Parmezánem tak vystavíte stopku osteoporóze. Základní úprava: Můžete jej nalámat na kostičky či nastrouhat a přidat do polévek, těstovin, omáček nebo si ho dát k vínu. Při vaření oceníte, že se netáhne, ale uchovává si původní konzistenci nebo se zcela rozpustí.

Recepty, které obsahují Parmezán