HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Paprika (koření)

Paprika jako koření se k nám dostala jak z Východu, tak Jižní Ameriky. Podle indiánů v ní sídlí bůh ohně. V obchodech máte na výběr mezi sladkou, lahůdkovou, pálivou, uzenou či gulášovou, které se od sebe liší jak barvou, tak chutí. Obsahuje cukry, bílkoviny, o ostrost se stará kapsicin, dále v ní najdeme vit. A, B a C a kyselinu nikotinovou v závislosti na druhu papriky. Působí proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu a přispívá k fyzické i duševní svěžesti. V žaludku působí lépe než pepř. Aby neztratila svou rudou barvu, skladujte ji v temné nádobě max. po dobu 6 měsíců. Základní úprava: Papriku využijete při přípravě masa, omáček, k sýrům, do slaného pečiva. Je neopomenutelným kořením v guláši.

Recepty, které obsahují Paprika (koření)