🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Cherry rajčata

Cherry rajčata jsou drobné plody rostoucí ve svazku na keřících a velikostí i tvarem připomínají větší třešeň. Pokud si je uložíte do lednice, mají tendenci tvrdnout. Aby si uchovaly své aroma, skladujte je při pokojové teplotě. Jsou bohatá na vitamíny – C, B1, B2, B6, K, E, A a minerály – vláknina, železo, fosfor, draslík, sodík, vápník. Působí proti volným radikálům, rakovině a kardiovaskulárním chorobám. Používají se rovněž při redukční dietě. Základní příprava: Pro svou velikost mají uplatnějí jak ve studené, tak teplé kuchyni. Jejich chuť vynikne jak v letních v salátech, tak zapečené v troubě. Čerstvé si ale uchovají více vitamínů a min. látek. Pokrmům dodají šťávu i cherry rajčata pečená a sušená.

Recepty, které obsahují Cherry rajčata