HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.

2

Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.

3

Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto.

4

Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo.

5

První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.

6

Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.

7

Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny

TIP
TIP: Namísto vanilkového extraktu můžete použít například vanilkový protein.Koláč po upečení nechte alespoň 30 minut vychladnout a až poté jej krájejte na požadované porce. *Ačkoli celková příprava koláče trvá více než 30 minut, můžete si připravit a zamrazit větší množství těsta a ušetřit tak čas při dalším pečení.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

vlkova.luciee@gmail.com
13. července 2021

Výborný!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních