HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jak jíme zdravě v zimě se slevou 83 %

Strana 104Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 379 kcal
  • 23 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 34 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

4 porce

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve dejte vařit batáty: v menším hrnci si přiveďte k varu 1 l vody, následně ztlumte plamen na střední stupeň, vložte

2

do hrnce nakrájené batáty, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–17 minut.

3

Než se batáty uvaří, připravte si masovou směs.

4

Ve větší pánvi si rozpalte 1 lžíci olivového oleje, poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni. Následně

5

do pánve přidejte mleté maso a nakrájený celer a vše opékejte další 4 minuty za občasného promíchání.

6

Poté do pánve přidejte kečup, sójovou omáčku, javorový sirup, sušený česnek, mletou papriku, římský kmín, 100 ml vody a sůl, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte dusit 5 minut na středním plameni.

7

Až se dovaří batáty, sceďte je a vraťte zpět do hrnce.

8

Následně k nim přidejte mléko, máslo a sůl a pomocí šťouchadla celý obsah hrnce rozšťouchejte na hrubší pyré.

9

Nyní si předehřejte troubu na 190 °C a připravte si menší zapékací mísu (20 cm × 30 cm), do které přemístěte dušenou masovou směs z pánve. Na masovou směs následně rovnoměrně navrstvěte připravené batátové pyré, vložte mísu do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut při 190–195 °C.

10

Zapečenou směs posypte nasekaným koriandrem, rozdělte na 4 porce a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Sponerová
24. března 2024

Vynikající!

Nina Drášilová
16. března 2023

Absolutně výborný! jediná změna byla petržel místo celeru a nedala jsem koriandr protože doma nebyl. Do masové směsi jsem přidala hovězí bujón...

Monika Holá
08. března 2023

Luxusní 🍽

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních