HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 270 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 44 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

5 porcí

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu dejte předehřívat na 210 °C (nastavte přitom pouze vrchní pečení), připravte si menší zapékací mísu o rozměrech 20 cm × 30 cm a nakrájejte si rebarboru na menší kostičky.

2

Nyní si vezměte větší hrnec, dejte do něj rýži, kokosové mléko, 300 ml vody, 25 g javorového sirupu, citronovou kůru a vanilkový extrakt a celou směs přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 12–15 minut.

3

Mezitím si dejte vařit rebarboru: připravte si další větší hrnec, vložte do něj nakrájenou rebarboru, přidejte 150 ml vody, 25 g javorového sirupu a špetku soli, zapněte pod hrncem střední ohřev a směs přiveďte k varu. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 10–12 minut na středním plameni do změknutí rebarbory. Následně přemístěte celý obsah hrnce do připravené zapékací mísy.

4

Jakmile se dovaří rýžová směs v prvním hrnci, vypněte ohřev a nechte směs ještě 5 minut „dojít“ pod pokličkou. Poté hrnec odkryjte, do rýžové směsi přidejte 2 žloutky a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Výslednou směs přemístěte do zapékací mísy na vrstvu rebarbory, celou mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut při 200–210 °C, dokud rýžová směs na povrchu nezezlátne.

5

Hotový nákyp vyndejte z trouby, rozdělte na 5 porcí a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lenka Morová
15. července 2021

Možná by bylo lepší všechno promíchat, takhle zůstala rebarbora jen dole, ale i tak to je moc dobré. Měla jsem moc velkou formu, tak jsem nákyp udělala jako muffinky.

Lucie Čehovská
13. června 2021

Moje první jídlo s rebarborou. Šla jsem do toho naslepo a jsem překvapená, jak moc mi tento nákyp chutná. Rozhodne si ho ještě někdy udělám 🥰😉☺️

Iva Trávníčková
08. června 2021

Dokonalý, jednoduchý, rychlý 🥰👌Moc jsem od toho nečekala, ale miluju rebarboru a nákypy obecně a pecka 😋

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních