Mrkvový dort
- 30 min
- 40 min
- Střední
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 430 kcal
- 12 g bílkovin
- 29 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
- 4× střední mrkev
- 1× jablko
- 4× vejce
- 100 g agávového sirupu
- 120 g kokosového oleje
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g ovesné mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 100 g vlašských ořechů
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C.
Mrkev s jablkem nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Pokud směs pustí šťávu, slijte ji.
V míse vyšlehejte vejce s agávovým sirupem a kokosovým olejem.
V jiné míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření a 100 g nasekaných vlašských ořechů.
Vyšlehaná vejce smíchejte se suchými ingrediencemi. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev s jablkem.
Směs dejte do vymazané dortové formy (Ø 25 cm).
Dejte do trouby a pečte při 160 –170 °C cca 50 minut. Korpus před vytažením vyzkoušejte špejlí.
Mezitím vyšlehejte všechny ingredience na náplň.
Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce. Vychladlý korpus 2x prořízněte tak, aby vám vznikly tři vrstvy.
Krém rozdělte na tři části. Na spodní patro namažte třetinu krému, přiklopte prostředním a opakujte. Zbylou třetinou krému potřete vršek dortu.
Nakonec posypejte zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dejte vychladit alespoň na dvě hodiny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
Automaticky přeloženo
Co znamená "tvaroh v kostkách"? Ve svých receptech jste často velmi nepřesní. Není známo, zda mleté, kolik % tuku.
Automaticky přeloženo