HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.

2

Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou).

3

Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.

4

Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte.

5

Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto.

6

Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo.

7

První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno.

8

Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.

9

Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.

10

Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.

TIP
Namísto vanilkového extraktu můžete použít například vanilkový protein. Koláč po upečení nechte alespoň 30 minut vychladnout a až poté jej krájejte na požadované porce.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních