
Maková bábovka
25 min
60 min
Střední
20 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 159 Kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170°C.
Mouku smíchejte s mákem a práškem do pečiva.
V misce rozšlehejte vejce, med a olej a vše přimíchejte k mouce s mákem a práškem do pečiva.
Do těsta nakonec zapracujte mléko.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte péct do předehřáté trouby.
Pečte 40-45 minut při 160-170 °C. Těsto vyzkoušejte špejlí. Špejli zapíchněte do bábovky, vytáhněte a pokud je povrch špejle suchý, bábovka je propečená. Pokud je špejle od těsta, nechte bábovku ještě pár minut dopéct.
Po upečení bábovku ihned vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná bábovka. Dala jsem jen 3 vajíčka a zbytek nahradila banány a ještě přidala strouhané jablíčko. Krásně se upekla, byla vláčná a akorát sladká, i když kdo chtěl, pocukroval si ještě.. Snědla se do posledního drobečku. Přidávám mezi oblíbené recepty.
bylo to výborné, jako sladidlo jsem dala banánové pyré a jednu lžičku medu
Nejlepší bábovka! Dělám ji pravidelně (s vanilkovým extraktem a 1 lžící medu navíc). Do klasické bábovkové formy je třeba dát dvojnásobné množství.