HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170°C.

2

Mouku smíchejte s mákem a práškem do pečiva.

3

V misce rozšlehejte vejce, med a olej a vše přimíchejte k mouce s mákem a práškem do pečiva.

4

Do těsta nakonec zapracujte mléko.

5

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte péct do předehřáté trouby.

6

Pečte 40-45 minut při 160-170 °C. Těsto vyzkoušejte špejlí. Špejli zapíchněte do bábovky, vytáhněte a pokud je povrch špejle suchý, bábovka je propečená. Pokud je špejle od těsta, nechte bábovku ještě pár minut dopéct.

7

Po upečení bábovku ihned vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lenka Pospíšilová
21. února 2021

Výborná bábovka. Dala jsem jen 3 vajíčka a zbytek nahradila banány a ještě přidala strouhané jablíčko. Krásně se upekla, byla vláčná a akorát sladká, i když kdo chtěl, pocukroval si ještě.. Snědla se do posledního drobečku. Přidávám mezi oblíbené recepty.

kukuricka
12. února 2021

bylo to výborné, jako sladidlo jsem dala banánové pyré a jednu lžičku medu

Jana Pondělíčková
07. února 2021

Nejlepší bábovka! Dělám ji pravidelně (s vanilkovým extraktem a 1 lžící medu navíc). Do klasické bábovkové formy je třeba dát dvojnásobné množství.

hodnocení_1130848
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních