HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 246 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 19 g sacharidů

Suroviny

8 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 185 °C. V míse smíchejte mouku, sůl, máslo a vodu.

2

Ze vzniklého těsta vytvoře kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.

3

Pro přípravu náplně si rozehřejte v pánvi 3 lžíce olivového oleje. Na pánvi osmahněte žampiony cca 3 minuty.

4

Po 3 minuřách přidejte pórek, opékejte další 3 minuty a nakonec přidejte špenát.

5

Vše za stálého míchání opékejte dalších 5-7 minut a dejte stranou.

6

Vyndejte těsto z lednice. Těsto rukama prohněťte, dejte ho na vysypaný vál a válečkem z těsta vyválejte kruh o průměru cca 30 cm.

7

Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané. Doprostřed těsta dejte připravenou náplň.

8

Zbylé okraje pak začněte z jedné strany skládat ke středu galette. Až dokončíte celý kruh, přemistěte hotovou galette na plech.

9

Plech dejte do trouby a galette pečte 20 minut př 180 °C a 15-20 minut při 160 °C.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Magdaléna Puci
21. února 2021

Moc dobré akorát málo slané.

Aleš Krumphanzl
15. února 2021

Vyborne, jen to doma vsichni povazovali za pizzu :)

Veronika Šlemendová
03. února 2021

Výborný recept, jen vody jsem dala méně (asi 80-90 ml). Přidala jsem kuřecí maso a vajíčko.

hodnocení_1161063
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních