
Slaná galette s pórkem, houbami a špenátem
40 min
50 min
Snadné
8 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 246 Kcal
- 8 g bílkovin
- 16 g tuků
- 19 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 185 °C. V míse smíchejte mouku, sůl, máslo a vodu.
Ze vzniklého těsta vytvoře kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.
Pro přípravu náplně si rozehřejte v pánvi 3 lžíce olivového oleje. Na pánvi osmahněte žampiony cca 3 minuty.
Po 3 minuřách přidejte pórek, opékejte další 3 minuty a nakonec přidejte špenát.
Vše za stálého míchání opékejte dalších 5-7 minut a dejte stranou.
Vyndejte těsto z lednice. Těsto rukama prohněťte, dejte ho na vysypaný vál a válečkem z těsta vyválejte kruh o průměru cca 30 cm.
Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané. Doprostřed těsta dejte připravenou náplň.
Zbylé okraje pak začněte z jedné strany skládat ke středu galette. Až dokončíte celý kruh, přemistěte hotovou galette na plech.
Plech dejte do trouby a galette pečte 20 minut př 180 °C a 15-20 minut při 160 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré akorát málo slané.
Vyborne, jen to doma vsichni povazovali za pizzu :)
Výborný recept, jen vody jsem dala méně (asi 80-90 ml). Přidala jsem kuřecí maso a vajíčko.