HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

V míse smíchejte špaldovou mouku se studeným máslem, vodou a solí. Ze vzniklého těsta vytvořte kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.

2

Pro přípravu náplně si v pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Do pánve poté přidejte špenát a opékejte ještě další 1 minutu. Následně pánev odstavte.

3

Troubu předehřejte na 185 °C.

4

Vál si posypte trochou mouky. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, prohněťte rukama a přemístěte ho na připravený vál. Válečkem z těsta vyválejte kruh (⌀ cca 30 cm). Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané.

5

Připravte si plech, vyložte jej pečicím papírem a přemístěte na něj vyválené těsto. Doprostřed těsta navrstvěte připravenou náplň z pánve, pórek a mozzarellu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče.

6

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.

7

Hotovou galette rozkrájejte na 8 kousků a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Dienerová
04. dubna 2021

Dala jsem 80 ml podle recenzí a bylo to výborné 👍

Magdaléna Puci
21. února 2021

Moc dobré akorát málo slané.

Aleš Krumphanzl
15. února 2021

Vyborne, jen to doma vsichni povazovali za pizzu :)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních