
Vánoční salát s avokádovou majonézou
35 min
30 min
Snadné
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 586 Kcal
- 13 g bílkovin
- 42 g tuků
- 39 g sacharidů
Suroviny
- 800 g brambor nejlépe těch na salát
- 1 cibule
- 100 g nakládaných okurek
- 100 g sterilovaného hrášku
- 100 g sterilované krájené mrkve
- 5 vajec
Štítky
Postup přípravy
Vejce dáme vařit natvrdo (10 minut) a brambory uvaříme ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti brambor).
Mezitím, než se uvaří vejce s bramborami, nakrájíme okurky na malé kostičky, cibuli nasekáme najemno a vše dáme do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví.
Pak připravíme majonézu – rozmixujeme avokáda, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dáme do lednice.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. To samé uděláme s vejci.
Brambory a vejce dáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme. Přidáme avokádovou majonézu, znovu zamícháme a salát dáme odležet nejlépe do druhého dne na studené místo.
TIP: Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný a lehký salát! Příští rok budem dělat znovu ☺️
já nevím. Špatný to nebylo, ale na zadek jsem z toho nesednul.
Výborný, chutná ještě lépe než klasika. A jako bonis nás nebolelo břicho a nebylo nám těžko. P.S. přidali jsme navíc farmářskou šunku nejvyšší jakosti a mrkev jsme dali čerstvou.