Dýňové rizoto
- 5 min
- 40 min
- Náročné
- 4 porce
Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 kcal
- 10 g bílkovin
- 10 g tuků
- 65 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.
2
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.
3
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.
4
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).
5
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Troufám si o sobě říci, že umím vařit. Můj manžel řekl, že tohle je nejlepší jídlo, které ode mě jedl. Nikdy jsem nejedla lepší rizoto opravdu ne. Bylo naprosto skvělé.
moc dobre, jen jsem dala pul lžičky chilli, protože 1 lžička mi přišla hodně :). misto ricoty jsem použila syr Philadelphia a kousek lučiny :)
Měla jsem lehce prošlou mozzarellu bez laktózy (174g) místo ricoty a dobrý😁 na dlouhozrnnou rýží mi vývar vyšel 900ml☺️